Tekenmijnverhaal.nl is een website voor hen die interesse tonen in tekenen zowel schilderen. Op de website zijn een verscheidend aantal informatie te vinden ten aanzien van tekeningen en schilderijen. Zo heb je tips over hoe beter te kunnen tekenen zowel schilderen, suggesties over wat te kunnen tekenen of hoe precies te beginnen met een tekening of schilderij en nog meer. De website dient als hulpmiddel voor kunstenaars die naar adviezen, tips of suggesties zoeken. Ben je iemand die hierin geïnteresseerd is of een kunstenaar zelf is mag je dan een bezoekje aan de website nemen.

Tekenmijnverhaal.nl is daarbij niet de enige website. Er zijn een tal van andere website die ook informatie bieden ten aanzien van technieken, weetjes en al over hoe beter te kunnen tekenen of schilderen. Er zijn daarnaast ook websites die cursussen aanbieden. Er zijn er dus meer, maar dan heb je ook websites die een beter uitleg of tips geven dan andere. Hieronder vindt je een lijst met enkele van de top websites ten aanzien van het leren tekenen en schilderen. Enkele van deze websites zijn:

Zelflerentekenen.nl

Deze is het best voor hen die pas beginnen met tekenen. De website helpt jou vaardigheden in dit aspect op te bouwen. De website voorziet zichzelf van tips, adviezen, tutorials en zelfs ook cursussen waarvan jij allemaal gebruik kan maken. Als beginner tekenaar komt deze website je dus goed uit.

 

De schildertuin

De schildertuin is meer een website voor zij die cursussen willen volgen ten aanzien van tekenen en schilderen. Bij de website ben je terecht als je naar cursussen zoekt te volgen om beter te kunnen tekenen of schilderen. Maar behalve dit verschaft de website ook tekeningen die je na kunt tekeningen en adviezen of tips waarvan je gebruik kan maken als kunstenaar. Dus zelfs als je geen cursussen wilt volgen kan de website als referentie gebruikt worden om te oefenen met tekenen.

 

Tekenen met Marianne

De website beheert door Marianne is een website die informatie verschaft ten aanzien van hoe te tekenen, welk materiaal precies te gebruiken en meer. Op de website zijn er ook filmpjes te vinden die een uitleg aanbieden over het gebruik van materiaal bij een tekening of schilderij en waarom het gebruik van zulk materiaal. Het is dan Marianne die de uitleg geeft.

 

Leren tekenen in stappen

Deze website leert je zoals de naam het al zegt tekenen in stappen. Stapsgewijs wordt je dus begeleid om te kunnen tekenen en wordt je ook daarin verbeterd. De website helpt jou die helemaal niet weet te tekenen en brengt je op de juiste stap. Zij die niet weten te tekenen maar wel willen kunnen dan van hieruit beginnen.

 

Albertvanbreemen.nl

Albertvanbreemen.nl, een website beheert door Albert Van Breemen is een website die informatie verschaft ten aanzien van de technieken die je kunt gebruiken bij het tekenen en schilderen om een betere tekening of schilderij te hebben. Op de website is ook een biografie van de websitehouder te vinden met name Albert Van Breemen. Je leest over hoe hij als kunstenaar is begonnen en de adviezen en tips die hij aanbiedt. Verder vindt je ook enkele van zijn kunstwerken en het proces van een tekening maken of een schilderij.