Een kunst is een manier om je zelf te uiten. Een tekening of schilderij kan heel wat zeggen. Door middel van tekeningen en schilderijen wordt dan een gevoel uitgebeeld of een verhaal vertelt. Je kent zeker wel het gezegde “one picture convey’s a thousand words”. Dat wil zeggen dat 1 foto duizend woorden zegt. Dit is bij tekeningen en schilderijen ook zo. De manier waarop ze getekend of geschilderd worden zeggen allemaal wat.

Dat gezegd is het niet makkelijk een tekening te maken dat precies het gevoel uitbeeld dat jij als kunstenaar wilt hebben. De gedachtegang van een ieder verschilt, waardoor elke tekening of schilderij door elk persoon anders geïnterpreteerd kan worden. Je zou moeten weten hoe met kleuren en lijnen in de tekening of schilderij te kunnen spelen. Daarnaast zou je ook moeten weten hoe goed gebruik te kunnen maken van de ruimte die op de canvas wordt aangeboden. Dit alles zal inspelen op hoe anderen de tekening of schilderij zien zowel interpreteren.

Zei die de tekeningen zowel schilderijen maken worden kunstenaars genoemd. Door de jaren zijn er een tal van kunstenaars geweest die hun sporen hebben achtergelaten in de wereld in de vorm van tekeningen en schilderijen. Door middel van deze kunsten hebben zij een naam voor zichzelf kunnen maken. De schilderijen en tekeningen van deze kunstenaars zeggen ook veel van wie zei als kunstenaars zijn. Hieronder vindt je dan een lijst met de beste kunstenaars die je zou moeten kennen.  Enkele van de beste kunstenaars allertijden zijn:

  1. Leonardo Da Vinci

Als er gesproken wordt over kunstenaars dan kan je hem zeker niet vergeten. Hij is één van de beste zowel bekendste kunstenaars ten dage. Leonardo Da Vinci was een Italiaanse schilder. Hij werd als beste beschouwd, omdat hij wetenschap en kunst bij elkaar bracht om iets te creëren.  Hij was dus niet alleen een schilder, maar ook een wetenschapper. Hij bestudeerde alles dat zijn interesse aantrok. En van alles dat hij bestudeerde zorgde hij ervoor een stukje daarvan in zijn kunstwerken in te mengen. Enkele van zijn bekendste kunstwerken zijn de “Mona Lisa” en de “ The Last Supper”

 

  1. Vincent Van Gogh

Hij was ook één van de beste kunstenaars die niet te vergeten is. hij was een post impressionistische schilder van Nederlandse afkomst. Apart van Leonardo Da Vinci gebruikte hij kleuren in zijn schilderijen als vorm van expressie. Toen der tijd had hij niet zoveel succes met zijn kunstwerken en verkocht op den duur alleen 1, maar zijn kunstwerken zijn door de jaren heen heel beroemd geworden. Dit vanwege de erkenning van de penseelstreken, symbolische en intense kleuren gebruik, de oppervlaktespanning zowel beweging en vibratie van vorm en lijn in zijn schilderijen. De manier waarop hij zijn schilderde maakte hem dus één van de beste.

 

  1. Pablo Picasso

Pablo Picasso was een Spaanse expat schilder. Hij werd ook als één van de grootste en meest invloedrijke kunstenaars beschouwd in de 20ste eeuw. Dat kan hedendaags ook nog gezegd worden. Zijn kunstwerken hebben in de 20ste eeuw een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van moderne kunst. Hij begon als kunstenaar op de leeftijd van 10. Vanaf deze leeftijd bouwde hij toen zijn vaardigheden op, waardoor hij als 14-jarige al heel beroemd was als kunstenaar. Zijn schilderij genaamd “Science and Charity” werd eervolle vermelding toegekend in Madrid op de “Finde Arts Exhibition”. Enkele van zijn bekende kunstwerken waren de “Les Demoiselles D’Avignon” en “The old guitarist”.

 

  1. Johannes Vermeer

Johannes Vermeer was net als Vincent Van Gogh, een schilder van Nederlandse afkomst. Hij wordt nu één van de meest bewonderde kunstenaars beschouwd naast Frans Hals en Met Rembrandt, maar was toen der tijden niet zo bekend. Dit omdat hij een klein aantal aan kunstwerken produceerde. Hij hield van tijdloze, ingetogen momenten en dat was duidelijk in zijn kunstwerken te zien. Zijn schilderijen zijn door subtiel kleur gebruik en ideale compositie van anderen te onderscheiden.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.