Een kunst is een manier om je zelf te uiten. Een tekening of schilderij kan heel wat zeggen. Door middel van tekeningen en schilderijen wordt dan een gevoel uitgebeeld of een verhaal vertelt. Je kent zeker wel het gezegde “one picture convey’s a thousand words”. Dat wil zeggen dat 1 foto duizend woorden zegt. Dit is bij tekeningen en schilderijen ook zo. De manier waarop ze getekend of geschilderd worden zeggen allemaal wat.

Dat gezegd is het niet makkelijk een tekening te maken dat precies het gevoel uitbeeld dat jij als kunstenaar wilt hebben. De gedachtegang van een ieder verschilt, waardoor elke tekening of schilderij door elk persoon anders geïnterpreteerd kan worden. Je zou moeten weten hoe met kleuren en lijnen in de tekening of schilderij te kunnen spelen. Daarnaast zou je ook moeten weten hoe goed gebruik te kunnen maken van de ruimte die op de canvas wordt aangeboden. Dit alles zal inspelen op hoe anderen de tekening of schilderij zien zowel interpreteren.

Zei die de tekeningen zowel schilderijen maken worden kunstenaars genoemd. Door de jaren zijn er een tal van kunstenaars geweest die hun sporen hebben achtergelaten in de wereld in de vorm van tekeningen en schilderijen. Door middel van deze kunsten hebben zij een naam voor zichzelf kunnen maken. De schilderijen en tekeningen van deze kunstenaars zeggen ook veel van wie zei als kunstenaars zijn. Hieronder vindt je dan een lijst met de beste kunstenaars die je zou moeten kennen.  Enkele van de beste kunstenaars allertijden zijn:

  1. Leonardo Da Vinci

Als er gesproken wordt over kunstenaars dan kan je hem zeker niet vergeten. Hij is één van de beste zowel bekendste kunstenaars ten dage. Leonardo Da Vinci was een Italiaanse schilder. Hij werd als beste beschouwd, omdat hij wetenschap en kunst bij elkaar bracht om iets te creëren.  Hij was dus niet alleen een schilder, maar ook een wetenschapper. Hij bestudeerde alles dat zijn interesse aantrok. En van alles dat hij bestudeerde zorgde hij ervoor een stukje daarvan in zijn kunstwerken in te mengen. Enkele van zijn bekendste kunstwerken zijn de “Mona Lisa” en de “ The Last Supper”

 

  1. Vincent Van Gogh

Hij was ook één van de beste kunstenaars die niet te vergeten is. hij was een post impressionistische schilder van Nederlandse afkomst. Apart van Leonardo Da Vinci gebruikte hij kleuren in zijn schilderijen als vorm van expressie. Toen der tijd had hij niet zoveel succes met zijn kunstwerken en verkocht op den duur alleen 1, maar zijn kunstwerken zijn door de jaren heen heel beroemd geworden. Dit vanwege de erkenning van de penseelstreken, symbolische en intense kleuren gebruik, de oppervlaktespanning zowel beweging en vibratie van vorm en lijn in zijn schilderijen. De manier waarop hij zijn schilderde maakte hem dus één van de beste.

 

  1. Pablo Picasso

Pablo Picasso was een Spaanse expat schilder. Hij werd ook als één van de grootste en meest invloedrijke kunstenaars beschouwd in de 20ste eeuw. Dat kan hedendaags ook nog gezegd worden. Zijn kunstwerken hebben in de 20ste eeuw een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van moderne kunst. Hij begon als kunstenaar op de leeftijd van 10. Vanaf deze leeftijd bouwde hij toen zijn vaardigheden op, waardoor hij als 14-jarige al heel beroemd was als kunstenaar. Zijn schilderij genaamd “Science and Charity” werd eervolle vermelding toegekend in Madrid op de “Finde Arts Exhibition”. Enkele van zijn bekende kunstwerken waren de “Les Demoiselles D’Avignon” en “The old guitarist”.

 

  1. Johannes Vermeer

Johannes Vermeer was net als Vincent Van Gogh, een schilder van Nederlandse afkomst. Hij wordt nu één van de meest bewonderde kunstenaars beschouwd naast Frans Hals en Met Rembrandt, maar was toen der tijden niet zo bekend. Dit omdat hij een klein aantal aan kunstwerken produceerde. Hij hield van tijdloze, ingetogen momenten en dat was duidelijk in zijn kunstwerken te zien. Zijn schilderijen zijn door subtiel kleur gebruik en ideale compositie van anderen te onderscheiden.…

Een tekening is een vorm van expressie. Op deze manier kunnen kunstenaars hun zelf uiten en dat door het gebruik van potloden. Het gebruik van potloden, kleuren, schaduwvormen en contrasten zowel penseellijnen kan iemand een gevoel uiten. Het kan een gevoel van verdriet, blijdschap en zelfs oom depressie zijn. aan de andere kant zijn er ook tekeningen die een verhaal vertellen. De manier waarop er wordt getekend, het gebruik van kleur zowel de ruimte op de canvas dragen allemaal bij aan het verhaal dat een kunstenaar wilt vertellen. Voor zij tekenen kunnen er drie categorieën gemaakt worden.

Er zijn zij die er heel goed in zijn. De groep eliten. Zij zijn hele goeie kunstenaars die in de meeste gevallen jaren aan ervaring in dit vakgebied bezitten. Zij weten heel goed met een penseel om te gaan, hoe het best van hun canvas gebruik te maken en weten ook hoe het best een bepaald onderwerp of thema naar voren te brengen. Tot deze groep behoren kunstenaars als Johannes Vermeer en Vincent Van Gogh.

Er zijn zij die aan de onderkant van de piramide staan ten aanzien hiervan. De beginners. Het zijn zij die weinig weten in dit vakgebied. En daarbij hoort jij ook. Tussen de elite groep en de beginners zijn dan zij die een stapje verder zijn dan de beginners, maar nog niet zo goed zijn als zij van de elite groep. Dit zijn dan de groepen kunstenaars verdeeld naar de vaardigheden die zij bezitten in dit vakgebied.

Naast deze indeling zijn kunstenaars weer op te delen in nog 2 subgroepen. Zij die architect zijn en dus tekeningen maken voor de bouw van huizen, gebouwen en ruimtes. En dan zij die tekeningen maken voor plezier. De focus zal hier meer gelegd worden op de beginners. Zij die pas hiermee beginnen en enkele technieken of manieren zoeken om zijn vaardigheden op te bouwen. In deze zin wordt er dan gesproken over zij die tekenen voor plezier. Voor hen die zich bezighouden met architectuur zullen de technieken anders zijn. Enkele technieken voor een beginner tekenaar als jij heb je dan:

1. Het leren schetsen met een lichte hand

Als beginner tekenaar kan je niet helpen met het tekenen met een zware hand. Hiermee wordt bedoeld dat er te hard op het potlood of penseel wordt gedrukt. Dit maakt het dan moelijker om fouten te verwijderen. Schets je wat je wilt tekenen eerst met een lichte hand geeft dit je een beter beeld van de tekening om verder mee te werken en helpt ook makkelijk verkeerde getrokken lijnen te verwijderen.

Om er dus wat verbetering te brengen in je tekening zou je moeten werken aan de druk van je hand. Van hieruit kunnen jou vaardigheden alleen maar verbeterd worden. zorg ervoor dat je hiervoor ook de juiste type potlood gebruikt. In feite is de schets die je maakt een hulpmiddel om verder te kunnen tekenen. De potloden die het best zijn mee te schetsen zijn potloden van 2b. zij van 3b en 4b kunnen het best gebruikt worden om wat schaduw en contrast in de tekening te brengen.

2. Gebruik de juiste canvas

Zorg ervoor dat je de juiste canvas hebt. De canvas is het stuk papier waarop je gaat werken. Zorg er dus voor dat die dik genoeg is. Op een dik vel kan je ook makkelijk je fouten verwijderen als die heel licht geschetst worden. Een dun stuk papier is helpt hier niet. Bij het verwijderen van de fouten op de canvas kan het papier gaan scheuren.

3. Het natekenen van ander tekeningen of schilderijen

Dit is meer als oefening. Bekijk de tekeningen van andere kunstenaars en probeer ze na te tekenen. Dit helpt je vormen leren tekenen en hoe die het best te tekenen. Zo leer je ook technieken aan. Je concentreert je dan op de vormen, hoeken en al in een tekening, waarbij je door dit te doen je vaardigheden kan verbeteren in dit aspect.

4. Het onderste boven tekenen

Bij het natekenen is het best om deze ondersteboven of ook wel aan de zijkant te tekenen. Je bent hierbij genoodzaakt te tekenen wat je ziet in plaats van de tekening precies zo na te tekenen. Dit zal je ook helpen je vaardigheden op te bouwen. Dit is ook voor oefening, maar dat zelf is nodig. Alleen door te oefenen kan je verbeteringen brengen in de vaardigheden die je nu bezit.

Hier heb je dan enkele technieken oftewel tips die je als beginner tekenaar kan gebruiken. Natuurlijk licht het allemaal in oefenen. Door oefenen wordt je er beter van.…