Teken en schilderen is een hele goede manier van ontspannen. Tekenen en schilderen uiten je gevoelens. Bij beroemde schilders heb je ook vaak het geval dat je de tekeningen niet snapt, maar er schuilt heel veel erachter. Al kun je niet tekenen, maar door het even alleen te proberen voel je verlichting. Misschien vind je het daarna niet mooi, maar het heeft een ander effect op je emotie.

Het is niet moeilijk om te tekenen.

Je kunt elke dag proberen om iets te tekenen. Zodra je vrij bent doe je dit. Na een tijd zul je merken dat er veel verandering is gekomen. Wil je heel snel leren schilderen of tekenen, dan kun je heel makkelijk dit doen. Zie het als een verplichting en probeer elke dag een vast uur in te plannen om te tekenen. Je kunt het ook doen voor het slapen gaan. Heel rustgevend.

Tekenen wordt nog leuker wanneer je inspiratie hebt.

Inspiratie kun je krijgen door je omgeving te veranderen. Richt een tekenkamer in met mooie beelden of andere decoratie spullen. Schilderen wordt heel leuk gemaakt. Als je eenmaal in zo een mooie kamer bent vergeet je alle zorgen en krijg je steeds meer de neiging om langer te tekenen. Je hebt helemaal niet door wanneer de tijd eraan gaat.

Leer van je fouten

Heb je geschilderd en vind je het niet mooi, dit is geen probleem. Vind je iets niet mooi dan kun je het bekijken en de volgende keer goed doen. Door elke keer zo te doen ga je zien dat het veel beter gaat. Vele schilders zijn zo begonnen met hun ervaringen. Niet een ieder is gelijk perfect geworden. Zelf een ervaren schilder maakt nog steeds fouten. Je kunt ook aan de hand van je gevoel tekenen. Voel je depressief teken dan iets die te maken heeft met de natuur. Of je kunt ook iets zwart schilderen en daarin jouw emotie verbergen. Achter elk tekening schuilt een emotie. Ben je vrolijk dan kun je een kleurrijke tekening maken.

 

Hier leer je de basisstappen

Wil je nog sneller vorderen met tekenen dan kun je een cursus gaan volgen. Je kunt daarna thuis oefenen en net zolang doorgaan totdat je helemaal goed kunt doen. Alles heeft een begin. Je kunt eerst beginnen met het tekenen van iets waarvan je houdt en wanneer je de technieken helemaal kent, mag je overstappen naar een ander onderwerp.

Wil je niet naar een cursus dan kun je altijd nog naar YouTube kijken. De filmpjes geven je duidelijk een beeld vanaf het begin hoe je kunt tekenen. Google heeft ook instructies waarin je stap voor stap kunt zien hoe je moet tekenen. De inspiratie kan van verschillende kanten komen. Ga vaker naar musea of art galerijen om achter de meningen van kunstenaars te komen. Sommige mensen begrijpen het sneller en andere wat langer, maar zolang er een wil is, kun je heel snel alles leren.

Het is mogelijk om te adverteren bij ons.

Wij hebben per dag heel veel bezoekers. Zowel niet ervaren als ervarend komt op ons site. Door te adverteren op ons website krijgt jouw website zeker ook heel veel bezoekers binnen. Voor een klein bedrag wordt dit mogelijk gemaakt.